Winnaar tekenwedstrijd KoekelArt ontvangt ezel

Patrick Demarest

14/09/2023
Cultuur

Op zondag 20 augustus vond de vierde en succesvolle editie van de Koekelaarse kunst- en cultuurmarkt plaats. Naast het bewonderen van de 60 creatieve standhouders en 3 Koekelaarse reuzen konden de bezoekers ook zelf hun handen uit de mouwen steken. De organiserende cultuurraad van Koekelare nodigde iedereen uit om een tekening of schilderij te maken van de fontein met het standbeeld van de aalscholver op het Concertplein. 23 bezoekers, van jong tot ouder, legden ter plaatse hun creatief ei. Dit leverde één voor één ware pareltjes van kunstwerkjes op. De winnaars werden in de bloemetjes gezet, en mochten hun prijs in ontvangst komen nemen, op zaterdag 9 september in Huis Proot.


De winnaar bij de volwassenen werd Kristof Tousseyn, die in houtskool een prachtige aalscholver tekende met een rode zon in de achtergrond. Bij de kinderen koos de jury, bestaande uit leden van de werkgroep KoekelArt, twee winnaars omdat ze geen ‘beste werk’ kon kiezen. Emma Dewulf en Wolf De Schacht ontvingen voor hun interpretatie van de Koekelaarse fontein elk een mooi tekenpakket om thuis verder mee aan de slag te gaan.


“We zijn tevreden met het resultaat”, zegt Elise De Gend, voorzitter van de Koekelaarse cultuurraad. “Vooral de vele prachtige werken die de tekenwedstrijd heeft opgeleverd, zijn een opsteker. Ze zijn onrechtstreeks het gevolg van de teken- en schilderlessen die we organiseren met cultuurraad. Er is een reeks voor kinderen, die vandaag terug opstart, maar ook een atelier voor volwassenen waarin iedereen welkom is om zijn creatief talent verder te ontplooien. We zijn heel blij dat we daar vanuit de cultuurraad ons steentje kunnen toe bijdragen.”