Wilt van Gheeste brengt 'Mijn Laatste wens'

Patrick Demarest

01/11/2021
Cultuur

Het laatste wapenfeit van toneelvereniging ‘Wilt van Gheeste’ was het succesvolle “Allo Allo” in 2019 waar ze n.a.v. het 10-jarig bestaan met een ruime bezetting optraden en maar liefst 6 maal de Balluchon konden vullen. Nu pakt men op 6, 7, 10, 12 en 13 november uit met 'Mijn Laatste wens'.

Voorzitter Tom Pollentier: "De productie “8 Vrouwen” van vorig seizoen heeft helaas het daglicht nooit gezien, maar in november staan we er opnieuw met een bewerking van “Gouwe Handjes” van Haye van der Heyden. Wij doopten het tot “Mijn Laatste wens”. Met een knipoog naar het vorige stuk dat we niet op de planken konden brengen en voor de moed en zelfopoffering die de vorige spelerskern hebben getoond, kregen in “Mijn Laatste wens” alle personages de naam vanuit het stuk “8 Vrouwen” en … we kozen uiteraard voor dezelfde regisseur: Karl Leroy."

"Het stuk draait rond Marcel, een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman, die onverwacht alleen komt te staan als zijn echtgenote Louise - waarmee hij intens gelukkig is - plotseling overlijdt. Aan haar sterfbed moet hij Louise beloven dat hij na haar dood weer probeert gelukkig te worden. Het blijkt een belofte waar hij niet onderuit kan. Maar, het wordt niet makkelijk. Daarbij spelen de dochter, zijn schoonzus en de werkster een belangrijke rol. Allen proberen invloed uit te oefenen op het nieuwe leven van Marcel en zijn ze vooral bezorgd om zijn centen."

"Het stuk belooft alvast om de nodige fijne komische noten met de nodige tragedie te brengen."


Spelers: Luc Schacht, Hilde Soenen, Dorine Deprez, Nadine Vandromme, Ann Pleysier en Joke Mahu

Speeldata:

  • Zaterdag 6 november om 20 uur
  • Zondag 7 november om 15 uur
  • Woensdag 10 november om 20 uur
  • Vrijdag 12 november om 20 uur
  • Zaterdag 13 november om 20 uur

De voorstelling vinden telkens plaats in cc De Balluchon in Koekelare

Tickets: 9 euro; bij voorkeur online aan te kopen via www.ticketwinkel.be , vanaf maandag 27 september of telefonisch via 0478 39 39 49.