Marc De Geeter schonk 'Lente Landschap' aan Koekelare

Patrick Demarest

15/09/2021
Cultuur

Marc De Geeter, kunstenaar-schilder uit Blankenberge en gewezen docent, schonk zijn werk ‘Lente Landschap’ aan de gemeente en het Sociaal Huis Koekelare tijdens een officiële onthulling. Het werk krijgt een vaste plaats in de ontmoetingsruimte van de assistentiewoningen Huyze Magnificat.

Kleurrijke natuurimpressie

‘Het werk ‘Lente Landschap’ van 2 bij 2 meter is een fraai en kleurrijk olieverfschilderij van een landelijke omgeving, passend bij het groene Koekelare,’ verklaart schepen voor sociale zaken en gezin en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, Stijn Ramboer. ‘Zowel bewoners als bezoekers kunnen het werk in al zijn pracht en glorie bewonderen in de ontmoetingsruimte van de assistentiewoningen Huyze Magnificat, gelegen in de Ichtegemstraat 18. Een aangename en rustige ligging in de dorpskern op wandelafstand van de markt,’ vervolgt Stijn.  

Na boeiende carrière op rust (of toch niet helemaal)  

Marc De Geeter baatte tot voor enkele jaren samen met zijn echtgenote de kunstgalerij Art Gallery aan het Casino van Blankenberge uit. Hij organiseerde vele tentoonstellingen met gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland waaronder Livia Canestraro, Georges Grard en Jozef Willaert. Marc gaf zelf ook onderricht in zijn privéschool ‘De Toets’ in verschillende kunstdisciplines. Nu de kunstgalerij gesloten is, maakt hij meer tijd voor kind en kleinkinderen. Maar dit wil niet zeggen dat de creatieve ziel in hem rust heeft gevonden. Hij blijft inspireren met natuurimpressies op doek met olieverf.

Man met een hart

‘Marc De Geeter is een man van de wereld, van het leven, van de kunst. Maar vooral ook een man met een hart. Hij schonk zijn kunst door de jaren heen aan diverse lokale besturen, veiligheidsdiensten, de Koninklijke Villa, het Zeepreventorium, … vaak dus aan diensten en instanties met een sociale insteek. In naam van het gemeente- en OCMW-bestuur wil ik Marc van harte bedanken voor zijn schenking en wens ik hem nog vele creatieve hoogtepunten toe,’ zo besluit schepen Stijn Ramboer.