Schrijf je in voor het online klimaatatelier

Patrick Demarest

06/05/2021
Actua

Koekelare wil het bestaand energieactieplan upgraden tot een volwaardig klimaatplan. Daarom organiseren Koekelare en de WVI een online klimaatatelier op donderdagavond 27 mei.


Samen met verschillende andere Westhoekgemeenten ondertekende Koekelare het Burgemeestersconvenant 2030. Dat wil de uitstoot van broeikasgassen bij ons met 40 procent verminderen tegen 2030. Momenteel werkt de Koekelaarse milieudienst samen met de WVI aan de opmaak van het bijhorende actieplan oftewel ‘klimaatplan’. En jouw inbreng daarin is van belang.

Daarom organiseren Koekelare en de WVI een online klimaatatelier op donderdagavond 27 mei van 19.30 tot 21 uur. Alles verloopt digitaal via Zoom. In groepjes van maximaal 10 behandelen de deelnemers verschillende thema’s rond klimaat. Zo kan iedereen zijn insteek geven.

Op het programma staat: Hoe kunnen we energiezuinig en klimaatbestendig wonen en leven? Hoe maken we duurzame mobiliteit in Koekelare mogelijk? Geniet je van groen en ken je een geschikte plek voor een tikkeltje extra? Hoe kunnen we kiezen voor meer lokale en regionale producten? Sta je versteld van de toenemende droogterecords en wil je dat probleem aanpakken?

Inschrijven voor dit atelier kan via info@koekelare.be. Alle praktische info krijg je daarna toegestuurd.