Op zoek naar 100 brandweervrijwilligers

Patrick Demarest

03/05/2021
vereniging

Op dinsdag 20 april vond in de brandweerkazerne van Koekelare, een wervingsavond voor kandidaat brandweervrijwilligers Westhoek plaats. De infoavond werd een succes.

De Brandweer Westhoek kampt met een tekort aan manschappen. Om die nood te lenigen gaat de Brandweer Westhoek de komende vijf jaar op zoek naar 100 extra brandweervrijwilligers. “Kandidaat-brandweervrijwilligers vinden is een grote uitdaging geworden”, vertelt brandweerkapitein en Postoverste Koekelare Dries Depreitere. “Mensen hebben het doorgaans al zeer druk en hebben een extra duwtje nodig om de stap te zetten. Daarom deze grootschalige aanwervingscampagne gespreid over vijf jaar waarbij we via infoavonden proberen die leemte op te vullen en zo nieuw brandweertalent aan te trekken.”

INFOAVOND

“We zijn zeer tevreden over de opkomst. 18 kandidaten uit de regio Koekelare-Ichtegem, waren ingeschreven. Zestien van hen kwamen opdagen”, gaat Dries Depreitere verder. “Centraal in de aanwervingscampagne staat het informeren van kandidaat – brandweervrijwilligers. Brandweer Westhoek zet dan ook in op zoveel mogelijk informatiedeling en organiseert daarom geregeld infosessies. Zo ondermeer in Koekelare.” 

“Naast de infosessies worden op twee locaties ook oefendagen georganiseerd om kandidaten de kans te bieden kennis te maken met de testen voor het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest. Begeleiders en ervaringsdeskundigen staan klaar om te helpen met handige tips en tricks. Deze vinden plaats in Veurne en Ieper zaterdag 22 mei 2021 van 9 tot 12.15 uur. Inschrijven kan via www.vrijwilliger.brandweerwesthoek.be .” 


GEMOTIVEERD

En aan motivatie ontbrak het de kandidaten hier op de foto in het gezelschap van enkele brandweermannen en brandweerkapitein Dries Depreitere, zeker niet. Enige voorwaarde: ze moeten nog hun federaal geschiktheidsattest zien te halen. Slagen ze daarin dan kunnen ze op een januari 2022 starten bij de brandweer.

NIEUWE INFOAVOND

Op 6 juni om 19.30 uur vindt in Koekelare een tweede aanwervingssessie plaats in de brandweerkazerne. Geïnteresseerden kunnen zich registreren op de website www.vrijwilliger.brandweerwesthoek.be .

(EVT)