Muziekacademie reikte diploma's uit

Patrick Demarest

27/06/2021
Onderwijs

Vier leerlingen van de Stap-muziekacademie filiaal Koekelare, die definitief zijn afgestudeerd, kregen tijdens een kleine bijeenkomst hun diploma.

(Drie van de vier afgestudeerden en een afgestudeerde via permanente evaluatie in het gezelschap van schepen Salenbien en Valerie Dedrie.)

Ook nog 3 volwassenen – waarvan slechts één aanwezig – die via 'permanente evaluatie' afgestudeerd zijn, werden  in de hulde betrokken.

Voor vier leerlingen van 18 jaar, die hun point-final (examen) gespeeld hebben voor een jury eindigt het na tien jaar Koekelare definitief. De vier musici die hun diploma kregen uit handen van schepen van cultuur en onderwijs Jessy Salenbien (Vooruit) zijn: Heline Demeulenaere (dwarsfluit), Phebe Robbelin (klarinet), Ella Depreitere (hoorn) en Jochen Demey (slagwerk). Zij zijn alle vier in 2011 gestart met notenleer en zijn nu dus na 10 jaar (4 jaar lagere graad, 3 jaar middelbare graad en 3 jaar hogere graad) muziekschool; definitief afgestudeerd. (Jochen was er spijtig genoeg niet bij op de proclamatie).

Drie via permanente evaluatie afgestudeerd

Er waren ook nog drie volwassenen die via 'permanente evaluatie' afgestudeerd zijn. Dit wil zeggen dat zij dus zonder examen maar via permanente evaluatie gedurende het hele jaar werden opgevolgd. Deze drie volwassen zijn: Annelien Jonckheere (trombone), Johnny Vervaecke (trompet) en Koen Hendryckx (bastuba).

Bloeiende afdeling

Dat de Koekelaarse muziekacademie een zeer bloeiende afdeling is van het hoofdfiliaal STAP-Roeselare, hoeft nauwelijks nog gezegd, want jaar na jaar noteert men er meer inschrijvingen. Dit schooljaar telde STAP-Koekelare 174 inschrijvingen. Zijnde: 28 leerlingen in de 1ste graad (2 jaar initiatie), 102 leerlingen in de 2de graad (4 jaar lagere graad), 24 leerlingen in de 3de graad (3 jaar middelbare graad) en 20 leerlingen waarvan er vier in hun laatste jaar zaten en geslaagd en afgestudeerd zijn. Filiaalverantwoordelijke Valerie Dedrie en schepen van cultuur en onderwijs Jessy Salenbien zijn fier op de geslaagden en op alle leerlingen die in Koekelare de nodige muzische vorming opdoen.
(EVT)