Koop een azalea voor Kom op tegen Kanker

Patrick Demarest

11/09/2023
Actua

Naar jaarlijkse gewoonte neemt de gemeente samen met dokter Katrien Tilleman en een team van enthousiaste vrijwilligers deel aan het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. In Koekelare kunt u ons terug vinden op de dinsdagmarkt op 12 september van 8 tot 13 uur en op zaterdag 16 september vindt u ons terug aan Delhaize van 8 tot 15 uur (of uitverkoop).

Elk derde weekend van september trekken honderden enthousiaste vrijwilligers de baan op voor het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen de kleurrijke plantjes aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. Je treft hen aan winkels, op markten, aan huis … Koop je een azalea, dan haal je een echt Vlaams streekproduct in huis dat milieuvriendelijk wordt geteeld.

Met de opbrengst realiseert Kom op tegen Kanker waardevolle steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. In 2022 kochten jullie tijdens het Plantjesweekend met z'n allen 329.560 azalea’s, goed voor een  recordopbrengst van 2,64 miljoen euro! Daarmee helpt men kankerpatiënten en hun naasten aan de beste zorg. Dank je wel aan al wie een plantje kocht of verkocht!