Dolle Dinsdagen zijn er weer

Patrick Demarest

08/07/2021
Actua

Dit jaar pakt het Feestcomité van Koekelare opnieuw uit met de 'Dolle Dinsdagen'. Noteer nu alvast in je agenda: 20, 27 juli en ook 3 augustus. Dan word je op het Concertplein opnieuw muzikaal verwend.


“De Corona-periode was voor iedereen zwaar, ook voor de vele handelaars die onze werking blijven ondersteunen.  We zijn hen daar dankbaar zijn”, zegt Bert Dehullu. “We hebben die steun ook broodnodig omdat we onze activiteiten gratis aanbieden aan onze bezoekers. Maar gezien de moeilijke periode ook voor onze trouwe sponsors, hebben we de programmatie voor dit overgangsjaar aangepast om er volgend jaar weer ‘vollen bak’ tegenaan te kunnen gaan.”

20 juli: Nathan De Clerck en de Havenzangers

De eerste Dolle Dinsdag valt dit jaar op 20 juli 2021. En dan mag ‘Nathan De Clerck’ (22) de spits afbijten, het publiek opwarmen en in de juiste stemming brengen met zijn opgewekte popsongs. Zijn nieuwste release is ‘Ga je met me mee’, een oldschool liefdesverhaal over liefde op het eerste gezicht. Maar dan wel eentje waar je dankzij de flinke energieboost instant happy van wordt. Nathan De Clerck schreef dit nummer samen met de ervaren toppers Marc De Coen en Roel De Ruijter. Hij maakt deel uit van een jonge generatie artiesten die van vlotte Nederlandstalige popmuziek houdt. Nathan komt uit het Oost-Vlaamse Beveren, volgde muziekschool (saxofoon en zang) en dictie en speelde als 11-jarige mee in de musical Oliver. In De Kunsthumaniora in Antwerpen volgde hij een opleiding Jazz-Pop-Rockzang. 

Daarna komen ‘De Havenzangers’ het Concertplein onveilig maken. De Havenzangers zijn sinds de jaren ‘70 ongekend populair in Nederland en België en zij zijn nog steeds actief in binnen- en buitenland. Met ‘De Havenzangers’ op het podium wordt het een Dolle Dinsdag om nooit te vergeten! Zij scoorden destijds de ene hit na de andere en lokten naar elk optreden massa’s volk. Hits als: ’s Nachts na tweeën’, ‘Daar bij de waterkant’, ‘Trouw niet voor je 40 bent’, ‘Heideroosje’, ‘Oh Mona’, ‘Ik zie een pils’ en tal van andere hits zullen in Koekelare gegarandeerd uit volle borst worden meegezongen.

27 juli: Melo Life

Op dinsdag 27 juli komt MELO LIFE voor de nodige ambiance zorgen! Melo Life is in en rond Koekelare gekend als sfeerbrenger op vele feesten, voorheen onder de benaming ‘De Melo Danceband’. 

3 augustus: Stoffel Dekeyser en Yves Segers

De laatste Dolle Dinsdag staat op dinsdag 3 augustus op het menu. Zijn dan te gast: Koekelarenaar STOFFEL DEKEYSER en  fuif- en ambiancemaker numéro uno YVES SEGERS.

Stoffel Dekeyser is jarenlang gekend als de zanger van de vroegere band de Melo Dance Band. Sinds enkele jaren bouwt hij gestadig aan een solocarrière en zal op deze muzikale slotdag beslist het publiek zowel voor als na het optreden van fuifbeest Yves Segers, in de juiste stemming weten te brengen en te houden. 

Top of the bill voor het afsluiten van De Dolle Dinsdagen is YVES SEGERS, al jaren een vaste waarde in de Vlaamse muziekscene die elke feesttent of zaal op zijn grondvesten laat daveren. Bij elk optreden is het telkenmale vollen bak. ‘'Waar Zijn Die Handjes', 'Zwaai Eens Even Naar Mijn Vogeltje', 'Hallo Hallo', Dansen op de maan’, ‘Een beetje gay (dat is okay)’ en ‘Café De Zwaan’, zijn songs die iedereen kent en in eenieders oren klinken. Tel daarbij de vele andere hits die hij die dag de revue zal laten passeren en dan weet je dat Koekelare opnieuw een muzikale topdag van jewelste zal beleven. Een absoluut prachtige afsluiter van de Drie Dolle Dinsdagen 2021.

“Dankzij de medewerking van de Gemeente Koekelare en onze sponsors kunnen we deze drie Dolle Dinsdagen gratis aanbieden aan het publiek en de bezoekers aan de markt”, besluit voorzitter Bert Dehullu.

(EVT)