Nieuws uit Koekelare

Patrick Demarest

03/10/2022
straat/wijk

De werken in het Sociaal Huis zijn afgerond. Er werd een glazen inkomsas en een nieuwe helling voorzien, een nieuwe carport en standplaats voor de maaltijddienst en een nieuw vergaderlokaal. Deze werken werden uitgevoerd om het Sociaal Huis verder open en toegankelijk te maken. 

Voor 5000 euro plantjes verkocht

Naar jaarlijkse gewoonte nam onze gemeente dit jaar deel aan het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Je kon ons terugvinden op de dinsdagmarkt en op de parking van Delhaize.

Resultaten Koekelare

“Er werden volgens een eerste schatting maar liefst 615 planten verkocht. We zijn blij met dit resultaat en willen al onze vrijwilligers van harte bedanken voor hun inspanningen,” aldus schepen voor gezondheid Stijn Ramboer. “We konden als Koekelaars team zo’n € 5.000 bijdragen en zijn blij om zo een verschil te maken voor wie met deze vreselijke ziekte te maken krijgt.”

28ste editie Plantjesweekend

Tijdens dit 28ste Plantjesweekend werden er in totaal maar liefst 329.560 plantjes verkocht voor een totale opbrengst van € 2.636.480.  Meer info over de campagne is te vinden op www.komoptegenkanker.be/plantjesweekend

Tot volgend jaar!

Volgend jaar is Koekelare opnieuw van de partij tijdens het Plantjesweekend. Dit op dinsdag 12 september op de markt en op zaterdag 16 september op de parking van Delhaize.

1250 leerlingen namen deel aan scholenveldloop

De sportraad organiseerde in samenwerking met de gemeente Koekelare en MOEV West-Vlaanderen voor de 8ste keer een scholenveldloop voor kinderen uit de lagere en secundaire school. Na 2 jaar corona ging dit voor de eerste keer opnieuw door onder de normale omstandigheden.

Schepen Lievens: “Dit jaar was er een recordopkomst van maar liefst 1.250 leerlingen uit de verschillende Koekelaarse scholen. Elke deelnemer kreeg een appel, drankje en een aandenken. Voor de top 3 per leeftijdsgroep werd nog een gouden, zilveren en bronzen medaille uitgereikt op het podium.”

Voorzitter sportraad Guido Wauters: “We willen met dit initiatief de kinderen aanzetten tot bewegen. De focus ligt niet op het competitieve, want deelnemen is belangrijker dan winnen.”

Het gemeentebestuur dankt de leerkrachten en directies van de scholen, de talrijke vrijwilligers uit de sportraad, in het bijzonder de drijvende kracht Guido Wauters (voorzitter van de sportraad).