Nieuw Business Center Noord park in Torhout

Patrick Demarest

27/09/2024
Bedrijf


In het hart van de bedrijvige provincie West-Vlaanderen verrijst NOORD park, een innovatief business center dat ondernemerschap en welzijn op een ongeziene manier met elkaar verbindt. NOORD park is niet zomaar een verzameling van kantoorruimtes en KMO-units; het is een toekomstgericht concept waar duurzaamheid, verbondenheid en een gezonde werkplek centraal staan. Vlaemynck Vastgoed en Captuur zijn trots om dit unieke project in preview te mogen voorstellen.

(Julie Vermoortel (architecte B2ai) – Katleen Spriet (Managing Director Captuur) – Kristof Audenaert (Burgemeester Torhout) – Johan Heemeryck (Bestuurde Heem Invest) – Tom Hallaert (Directeur ontwikkeling Heem Invest) – Siska Demeulemeester (Property Manager Captuur) – Ilse Nagel (Bestuurder Vlaemynck) – Karel Vlaemynck (Bestuurder Vlaemynck))

Het businesspark, gelegen op de strategische hoek van de Noordlaan en de Industrielaan in Torhout, biedt een combinatie van moderne kantoren en werkruimtes die volledig inspelen op de noden van de ondernemer van morgen. Met een vlotte bereikbaarheid via de R34, die aansluit op de E403 en een directe verbinding vormt met de steden Kortrijk, Brugge, Roeselare en Oostende, positioneert NOORD park zich als dé toplocatie voor bedrijven die op zoek zijn naar een zichtbare en goed bereikbare werkplek.

Unieke faciliteiten die welzijn en productiviteit bevorderen

NOORD park omvat vier gelijkvloerse KMO-units, vier kantoorverdiepingen met 20 kantoren, een ondergrondse parking, een bezoekersparking en een gemeenschappelijke fietsenberging. Wat NOORD park echt bijzonder maakt, is de prachtige daktuin met terrassen en wandelpaden, die de werknemers een unieke buitenruimte biedt om te ontspannen. Deze daktuin geeft bovendien toegang tot een gemeenschappelijke ‘connectorruimte’, speciaal ontworpen om ontmoetingen tussen de bedrijven in het gebouw te stimuleren. Deze verbondenheid creëert niet enkel een aangename sfeer, maar opent ook deuren voor samenwerkingen tussen de bedrijven die in NOORD park gevestigd zijn.

"Bij NOORD park lopen ondernemerschap en welzijn hand in hand. Dit project is ontstaan uit de overtuiging dat een duurzame werkomgeving niet alleen bijdraagt aan de gezondheid van de gebruikers, maar ook hun productiviteit verhoogt," aldus Karel Vlaemynck, bestuurder bij Vlaemynck Vastgoed.

Hoogste duurzaamheids- en welzijnsnormen

NOORD park zet sterk in op duurzaamheid en welzijn en kan uitpakken met prestigieuze certificaten zoals BREEAM Excellent en WELL Gold voor het kantoorgebouw. Deze certificeringen, die veel verder gaan dan de gangbare Belgische en Europese normen, onderstrepen de toewijding om een gezonde, groene werkomgeving te creëren. Momenteel zijn er in West-Vlaanderen nog maar 9 gebouwen met een BREEAM Excellent certificaat en zal NOORD park zelfs het eerste gebouw zijn met een WELL-certificaat.

Een inspirerende community van bedrijven

NOORD park is meer dan een werkplek – het is een gemeenschap. De verschillende bedrijven die zich in het business center vestigen, kunnen profiteren van elkaars aanwezigheid en samenwerking bevorderen via de speciaal ontworpen connectorruimte.

"Ons doel met NOORD park is niet alleen een toplocatie voor bedrijven creëren, maar ook een omgeving waarin bedrijven elkaar kunnen versterken en een echte community kunnen vormen. Dit project is een baken voor ondernemerschap in Torhout," voegt Karel Vlaemynck toe.

Strategische locatie en landmark voor Torhout

Met zijn opvallende ligging langs de drukke Noordlaan en de Industrielaan, dicht bij sportfaciliteiten, het stedelijk zwembad en de scholengroep Sint-Rembert, zal NOORD park een herkenbaar baken vormen voor de omgeving. Dankzij de nabijheid van belangrijke verkeersaders is het businesspark niet enkel ideaal gelegen voor lokale bedrijven, maar ook voor ondernemingen die regionaal actief zijn en een centrale locatie zoeken in West-Vlaanderen.

Verkoopinformatie

NOORD park is een realisatie van Captuur. Voor meer informatie over het project en verkoopdetails kunt u terecht bij Vlaemynck Vastgoed:

www.vlaemynck.be

info@vlaemynck.be

051404010


bigpic
Foto 1 van 4
bigpic
Foto 2 van 4
bigpic
Foto 3 van 4
bigpic
Foto 4 van 4
Foto 1 van 4
Foto 2 van 4
Foto 3 van 4
Foto 4 van 4