Koekelare en Kortemark Fietseluren

Patrick Demarest

13/07/2021
Actua

‘Fietseluren’ is een avontuurlijke gezinstocht waarbij de gemeenten Koekelare en Kortemark op zaterdag 24 en zondag 25 juli omgetoverd worden tot een stripverhaal. Je wordt als fietser op sleeptouw genomen door een fietsparcours van 15 kilometer met tal van knotsgekke animaties voor groot en klein. Starten kan aan Cultuurzaal De Balluchon of aan OC Edewallehof.

‘Fietseluren’ staat voor een buitengewoon avontuur op de fiets voor je hele kroost. Net zoals in een stripverhaal beleef je tijdens deze tocht komische avonturen met jezelf, de fietser, als hoofdpersonage. Op ludieke wijze ontdek je de mooiste en minder bekende plekjes van Koekelare en Kortemark.

Ontdek het mysterie van het ‘stripboekdorp’

Bij de startplaatsen bekijk je een filmpje waarin het doel van de fietsrit wordt uitgelegd. Daarna ga je op pad en passeer je langs weiden, bossen, de Koekelare- en Ruidenberg op en fiets je letterlijk door het ‘stripboekdorp’. Gaandeweg ontrafel je tijdens de rondrit het mysterie waarom het dorp nu net de kluts kwijt is.

Schrijf je in en kom gezellig bubbelen op de fiets

‘Fietseluren’ wil uiteraard coronaveilig zijn en daarom wordt er met tijdsloten gewerkt. Inschrijven is dus noodzakelijk en kan via www.koekelare.be/fietseluren of webshop.kortemark.be/activities/overview.  
Het hele parcours is éénrichtingsverkeer en verloopt in  de openlucht. Social distancing wordt gegarandeerd van start tot finish. Neem dus met een gerust hart deel en kom met je bubbel deze geweldige tocht fietsen. De deelnameprijs bedraagt twee euro per persoon (inclusief stripverhaal) en betaal je bij één van de startplaatsen:

  • Cultuurzaal De Balluchon, Moerestraat 19, Koekelare
  • OC Edewallehof, P.D. Vanhautestraat 10, Kortemark