Hier is de Couckelaerebon

Patrick Demarest

01/07/2021
Actua

Koekelare lanceert de ‘Couckelaerebon’: een cadeaubon die door consumenten besteed kan worden bij deelnemende Koekelaarse handelszaken. Het gemeentebestuur wil zo de lokale handel, horeca en diensten een 'boost' geven en de koopkracht binnen de gemeente houden. 

Op papier én digitaal

De Couckelaerebon is een kartonnen cadeaubon die een QR-code en een uniek nummer bevat en kan aangekocht worden in het gemeentehuis. De digitale variant kan je via enkele eenvoudige klikken bestellen op www.koekelare.be/couckelaerebon. Het volstaat om deze op smartphone aan te bieden bij de deelnemende handelszaken of je kan ervoor kiezen om de bon af te printen. Er zijn coupures van  10 en  25 euro. De bon is één jaar geldig na aankoop en dien je telkens voor het volledige bedrag op te souperen.  

Registratie handelaars

Handelszaken moeten zich eenmalig registreren om deel te nemen via www.koekelare.be/couckelaerebon-registratie-handelaars. “We benadrukken dat deelnemen aan de Couckelaerebon voor ondernemers volledig gratis en laagdrempelig is. Na eenmalige registratie hoef je als handelaar geen administratieve handelingen meer uit te voeren. Het geld komt na ontwaarding via de QR-code binnen de 14 werkdagen automatisch en integraal op hun rekening”, aldus Jan Lievens, schepen voor lokale economie. De lijst met deelnemende handelszaken is te vinden op www.koekelare.be/couckelaerebon.