Gratis gezinsfietsdag met hapjes en drankjes onderweg

Patrick Demarest

03/06/2021
Actua

Op zaterdag 12 juni wordt de gloednieuwe gezinsfietsroute ‘Zoek de vink met Jaek en Nink’ officieel ingereden met een heuse gezinsfietsdag.


Tussen 11 uur en 18 uur (laatste vertrek om 16 uur) kan je de tocht van 26,5 kilometer tussen Koekelare en Kortemark rijden. Bij de start krijgt iedere deelnemer (zowel volwassenen als kinderen) bonnetjes voor 4 gratis hapjes en drankjes onderweg. Vooraf inschrijven is verplicht via dit formulier.

De route is volledig bewegwijzerd, maar je krijgt ook een plannetje mee met alle leuke speel- en stopplaatsen onderweg. De fietstocht is geschikt voor een hele dag amusement, dus vertrek zeker niet te laat.

Bovendien zit er langs het parcours op twee plaatsen een houten vink verstopt. Kan jij ze vinden? Tip: let vooral goed op in bosrijk gebied.

Jaek en Nink zijn de twee Westhoek-KD’s die kinderen leuke toeristische activiteiten laten beleven in de Westhoek. Zij nemen je op 12 juni mee op sleeptouw.

‘Zoek de vink met Jaek en Nink’ is een project van Westtoer in samenwerking met de gemeenten Koekelare en Kortemark. Meer leuke tips vind je hier.

Aarzel niet en schrijf je in voor deze keitoffe gezinsdag waarbij ook je smaakpapillen heerlijk verwend worden.

Meer info: Dienst toerisme Koekelare 051/61 04 94 - cultuurentoerisme@koekelare.be