Gids waardig sterven

Patrick Demarest

09/05/2023
Actua

'Zoals ik het wil-Gids omtrent het levenseinde' die in 2017 voor het eerst verscheen werd geüpdatet en opnieuw uitgebracht onder de titel 'Zoals ik het wil- gids voor een waardig levenseinde'. Met deze gids omtrent overlijden wil de gemeente de burger helpen om beter voorbereid en makkelijker door een aantal administratieve moeilijkheden en kwesties te geraken. 

De gids werd gedrukt op een oplage van 500 exemplaren en zal voor de burger die dat wenst beschikbaar zijn aan het onthaal van het gemeentehuis en Sociaal Huis. Deze gids zal ook digitaal ter beschikking worden gesteld op de website van de gemeente. Er zullen eveneens een aantal exemplaren beschikbaar worden gesteld aan de lokale begrafenisondernemers.

De werkgroep die de gids samenstelde: Stijn Ramoer (schepen voor senioren), Ann Van der Veken (directeur Welzijn & Gezin), Christine Deopere (administratief medewerker Sociaal Huis), Els Catrysse (maatschappelijk werker seniorenzorg en thuiszorgdiensten), Rik Dubois (ontslagnemend voorzitter SAR) en Norman Deblauwe (medewerker burgerlijke stand).