Drie Vraagjes aan Els Devriendt: “Positief naar de toekomst kijken”

Patrick Demarest

25/05/2021
interview/reeks

In onze nieuwe rubriek ‘Drie Vraagjes aan’ blikken Koekelarenaren achteruit en vooruit. Deze keer Els Devriendt: “We hopen dat de economie na de vaccinaties weer zal aanzwengelen blijven positief naar de toekomst kijken.”

(Fotokazo)


Stel je jezelf eens voor?

“Mijn naam is Els Devriendt, getrouwd met Danny Vandepoele, en ik woon in de Noordomstraat 4 te Koekelare. Na mijn studies Rechten aan de UGent met een extra specialisatiejaar gerechtsdeurwaarder, ben ik nu al ruim meer dan 25 jaar, samen met mijn zus Ann, bestuurster van drukkerij Devriendt Printing, gevestigd in de Veldstraat 20. Wij zijn de derde generatie die aan het hoofd staan van ons familiebedrijf, gesticht in 1937.”

Hoe blik je terug op het jaar van de coronapandemie ?

“Het is niet simpel geweest. De grafische sector was zich nog aan het herstellen van de financiële crisis en nu kwam daar de coronapandemie bovenop. De omzet is met meer dan de helft teruggezakt, maar net niet laag genoeg om van de steunmaatregelen te kunnen genieten. Gelukkig konden en kunnen we wel gebruik maken van het systeem van technische werkloosheid, zodat we al ons personeel in dienst kunnen houden.”

Hoe kijk je vooruit ?

“We hopen dat de economie na de vaccinaties weer zal aanzwengelen, en dat de bedrijven weer op een gezonde leest kunnen verder werken. Als de horeca en alle andere sectoren weer volop kunnen draaien, vloeit daar automatisch meer vraag naar drukwerk uit. We blijven positief naar de toekomst kijken.”