Beamer en baritonsax met steun van CERA

Patrick Demarest

04/06/2021
muziek vereniging

Door de steun van CERA kunnen de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en RitMiKo hun werking uitbreiden. “We konden zo een beamer en baritonsax kopen waardoor we de opleiding van de jongeren nog beter kunnen maken”, vertelt penningmeester Patrick De prince van de muziekmaatschappij Sint-Joris.

(Op de foto zien we: Koen De Schryvere (CERA), muzikant Joren Vansteenkiste, Wim Ingels (CERA), de jeugd van RitMiKo en verantwoordelijken Fanny Cuvereau en Pieter Depamelaere.)

CERA heeft als doel verenigingen te ondersteunen die zich inzetten om het welzijn in de samenleving te verbeteren. “Cera en onze vereniging hebben gemeenschappelijke waarden zoals de bevordering van het positieve in de samenleving”, steekt Lies Casteleyn, voorzitster van de Koninklijke Fanfare Sint- Joris Koekelare en jeugdwerking RitMiKo van wal. “We vonden elkaar in deze samenwerking van zinvolle jeugdcultuur, leren constructief en sociaal samenwerken in groep door muzikale opvoeding en spelenderwijs leren met respect voor elkaar. Dankzij de gezamenlijke financiële inbreng in dit project kan de jeugdwerking van RitMiKo en van moedervereniging KF Sint-Joris verbeterd worden.”

BEAMER BIEDT MEER MOGELIJKHEDEN

Met de investering werd een beamer gekocht waardoor het mogelijk wordt om beelden te projecteren voor muzikale en ritmische opleiding van de allerjongsten. “Tot voor kort namen onze jongerenverantwoordelijken een tv-scherm mee om te koppelen aan de computer. De nieuwe overheadprojector biedt nu veel meer mogelijkheden tot creativiteit”, klinkt het bij Lies Casteleyn.

Een tweede aankoop is die van een baritonsax. “Bij de jeugd is er ook interesse in instrumenten met zwaardere tonen. Maar een grote bastuba is voor jongeren niet haalbaar. De baritonsax biedt de oplossing omdat jongeren zoals Joren al kennis hebben vanuit het bespelen van een altsax of sopraansax. Cera was bereid hier ook mee in te investeren”, vertellen jeugdverantwoordelijken Fanny Cuvereau en Pieter Depamelaere van RitMiKo enthousiast.

Tijdens een opleidingssessie kwamen West-Vlaams CERA verantwoordelijke Wim Ingels en de Koekelaarse CERA- peter Koen De Schryvere kennismaken met de vereniging en zagen ze beide aanwinsten in werking. “De steun van Cera betekent veel voor onze vereniging en laat ons toe om verder te groeien”, besluit Lies Casteleyn.
(EVT)