63 lokale ondernemers geflitst door...Karlien Depreitere

Patrick Demarest

30/04/2021
Actua

Beroepsfotografe Karlien Depreitere zette Koekelaarse ondernemers letterlijk ‘in the picture’.

In samenwerking met de lokale UNIZO-afdeling heeft Karlien 63 lokale ondernemers één voor één in haar studio ontvangen om samen met hen een telkens gelijkaardige, korte shoot te doen. De ondernemers stonden model met één object dat typisch is voor hun zaak, met de bedoeling om alle beelden samen te brengen in een video die na afloop, online zal tentoongesteld worden én het gebruikte beeld (gratis) ter beschikking te stellen van de ondernemer in kwestie.

“Door het wegvallen van communies, huwelijken en shoots met meerdere personen hebben veel fotografen het niet makkelijk. Heel wat collega’s proberen dan ook in deze tijden creatief te experimenteren. Ik liet mij door hen inspireren om ook in onze gemeente een soortgelijk project op te zetten”, steekt Karlien Depreitere van wal. “De bedoeling is om met en voor lokale zelfstandigen een foto te maken en deze toch wel speciale tijden te vereeuwigen. Daarnaast geeft het ons de kans om toch even opnieuw met elkaar een korte, deugddoende babbel te slaan, want het contact met de klant, zowel voor mij als voor hen, valt vandaag zowat volledig weg.”

“In deze intense periode mogen lokale ondernemers zeker even in de spotlights staan”, pikt lokaal Unizovoorzitter Kristof Depreitere in. “Net daarom steunen we het project. De Koekelaarse zelfstandigen tonen op die manier hun product waar ze dag in dag uit mee bezig zijn. En daar mogen ze best terecht fier op zijn.”

VAN KAPPER EN TUINIER TOT VROEDVROUW

En de Koekelaarse ondernemers en zelfstandigen gingen gretig op haar voorstel in, want ondertussen heeft ze er 63 voor haar lens gehaald en gefotografeerd. “Het zijn allemaal zwart-wit foto’s gemaakt in mijn fotostudio. Iedere ondernemer is gefotografeerd met een eigen professioneel gebruiksvoorwerp naar keuze”, vervolgt Karlien enthousiast.

“Ik ben geschrokken van het divers aanbod aan ondernemers in onze gemeente. Een bakker afbeelden met een brood, een beenhouwer fotograferen met een slagersmes en een tuinier portretteren met een snoeischaar: dat is niet moeilijk. Het wordt evenwel een beleving om te zoeken wie wat doet. Voor een kapster met haar haardroger is dat duidelijk, maar wie zal de energiedeskundige, de vroedvrouw en de hondengedragstherapeut herkennen?”, vraagt Karlien Depreitere zich af.

Karlien Depreitere bracht al haar beelden samen en Tom Hollevoet maakte er een online tentoonstelling van in videoformaat die op Facebook, Instagram en YouTube te zien is. “Iedere ondernemer mag ook zijn foto gratis bij mij komen ophalen. Zo staan onze ondernemers in moeilijke tijden toch in de belangstelling en tonen ze hun vakmanschap”, besluit Karlien Depreitere.
(EVH)